Киев е един от най-евтините градове за туристи

    В Киев можете да живеете 3,5 дни за $ 100, ако се вярва на рейтинга на най-скъпите и най-евтините градове в света, който е изготвен от експерти на портала Tripomatic,  специализиран в планирането на пътешествия. Експертите са сравнили цените за настаняване, транспорт, хранене и разглеждане на забележителности в 50 града по света.

    Единицата за измерване според експертите е  броят на дните,  през които в града може да се живее за  $ 100. След определянето на резултатите,  данните са сравнени   с тези от миналата година.

    Най-скъпият град в света е столицата на Норвегия – Осло, където 100 щатски долара не са достатъчни  за един ден. Но индийският град Гоа за втора поредна година остава най-евтиният в света, тъй като там за сто долара можете да прекарате девет дни. За сравнение, в Ню Йорк тази сума е достатъчна само за един ден.

    Украинската столица  в класирането е на 15-та позиция. За храна в Киев туристите трябва да платят $ 17,  за стая  –  около $ 10,  за пътуване – 50 цента, а  за един долар и половина ще могат да разглеждат забележителности. В резултат на това  експертите установили, че 100 долара в Киев стигат за 3,5 дни.

    По-рано влиятелното финансово издание Business insider публикува класация на десетте най-добри  страни в света за туристи, които трябва да се  посетят, преди да са станали по-скъпи. Украйна  американските експерти са поставили на върха на класацията.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *