Режисьорът на „Бригада. Наследникът“ Денис Алексеев е арестуван в Москва

    alekseev_33Московски следователи са задържали в понеделник  режисьора на филма „Бригада. Наследникът“ и съсобственик на компанията „Триада Филм“ Денис Алексеев, който е заподозрян в измама. Задържането е станало веднага след разпита му, пише „Известия.“ Алексеев ще прекара в ареста 48 часа, след което ще получи нова мярка за неотклонение.

    Веднага след като режисьорът е попаднал в ареста, той се е оплакал от неразположение и е приет в болница с предполагаем инфаркт. Само че в болницата Алексеев е отказал да подпише за медицински преглед и му е отказана  хоспитализация.

    Проблемите с правосъдието за Алексеев започват, след като му е заведено дело от съсобственика на „Триада-филм“ Александър Иншаков, който го обвини в кражба на дружеството чрез фалшифициране на данни в държавния регистър. След провеждане на разследване му е повдигнато обвинение за фалшифициране на Единния държавен регистър на юридическите лица.

    Фирма „Триада филм “ е ликвидирана на  12 март тази година на общо събрание на служителите, което Иншаков счита за нелегитимно. В допълнение, според  Иншаков, Алексеев е  участвал в присвояване на 100 милиона рубли заделени за производството на филма „Бригада. Наследникът“.  По този повод е образувано  наказателно дело за  „Незаконно присвояване в големи размери.“

    Като цяло, за продължаване на „Бригада“ са  привлечени 220 милиона рубли: 30 от  Министерството на културата, а останалите средства  са осигурени от спонсори.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *