Психолози изясниха с какви жени мъжете изневеряват най-често на жените си

    nataliИзследване на Stirling University показва, че потенциален обект за измяна са дамите с максимално женствени черти на лицето. Ярък пример за това е актрисата  Натали Портман, пише  The Daily Mail.

    И така – това са жени с  тясна челюст и привличащи погледа кръгли бузки. Такива характеристики са свидетелство за здраве, младост и женственост (високи нива на естроген, свързани с репродукцията). Според експерти, един чудесен пример за такава жена е Натали Портман.

    Експертите подчертават, че този тип жени са  привлекателни само  за краткосрочни отношения или дори за случайни връзка. В специално онлайн проучване били тествани 393 хетеросексуални мъже. 207 от тях вече  имали връзка. На мъжете са показвани две версии на снимки на европейки и японки. Едната версия била променена така, че жената на снимката да изглежда по-женствена, а   на другата – по-мъжествена.

    Mъжете избирали женствени жени, ако трябвало да си намерят партньорка за една нощ (особено често се  случвало това с мъже, които вече имали връзка). „Мъжествените“ версии било доста по-малко  привлекателни. Към „мъжкия тип“ спадали  например, певицата Пинк и актрисата Мишел Родригез.

    Между другото, женствени момичета са склонни да харесват мъже, които смятат себе си за привлекателни. Същото е и с жените. Интересно е и това: друг експеримент показва, че особено мъжествените мъже в съзнанието на жените се асоциират с краткотрайна връзка. А по-малко  мъжествените мъже се свързват със стабилни взаимоотношения.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *