Направете си онлайн-тест за импотентност

    Impotence-Erectile-DysfunctionВече може се изчисли рискът от импотентност,  благодарение на онлайн калкулатор, работещ на сайта на The Daily Mail.

    Например, ако сте на 50, пушите и имате високо кръвно налягане, рискът е 14% (два пъти на средните показатели). 40-годишен  мъж, който не пуши, но страда от високо кръвно налягане и сърдечни заболявания, ще е с 8% риск. Мъж на средна възраст с диабет, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и  пушачч    почти осем пъти по-често се сблъсква със сексуални проблеми,  в сравнение със здрав мъж на същата възраст.

    Както показва статистиката, пациентите с еректилна дисфункция са все по-млади (тя се диагностицира при 8% от мъжете над 20-годишна възраст и при 11% от мъжете над 30). Дисфункцияте  често се предизвиква от  психологически проблеми, включително тревожност и стрес. А у по-възрастните ключова роля играе начинът на живот (налягане, холестерол, пушене, диабет, затлъстяване, заседнал начин на живот, алкохол).

    При понижени нива на тестостерон, увреждане на нервите също се появяват проблеми. Но, като правило, всичко зависи от притока на кръв към областта на слабините. Именно нездравословния начин на живот може да доведе до свиване на кръвоносните съдове.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *