GEAK Watch – вероятно първият в света истински „умен часовник“

    geak-watch-androidВсъщност какво е това – „умен часовник“? Може би компанията  «GEAK» най-накрая ще даде ясен отговор на този въпрос. Нейното устройство, наречено просто «GEAK Watch», разполага с впечатляващ набор от различни компоненти, най-забележителният от които е , може би, 802.11b/g/n WiFi модула.

    Това не само позволява на системата на устройството (Android 4.1) да сваля  приложения директно, но  с негова помощ можете да се  създаде  безжична мрежа за обмен на мигновени  съобщения с потребители, които са наблизо – часовниците имат вграден интерфейс „Глас-текст“.  Устройството също така разполага с  Bluetooth 4.0, GPS, FM-радио, както и жак за слушалки.

    По отношение на сензорните функции –  GEAK може да следи пулса, кръвното налягане, телесната температура, настроение, и броя на направените крачки.

    И това, което е особено забележително – компонентите, които позволяват да се прави всичко това,  са опаковани в тънък 8-mm корпус на часовника, а чипът  Ingenic JZ4774 е с честота 1GHz. Устройството е с  512MB RAM, 4GB диск  и невероятно миниатюрната 500mAh литиево-полимерна батерия.

    Часовникът има 1.55-инчов мултитъч екран с резолюция от 240×240 пиксела.

    Всъщност всичко това за часовника звучи  прекалено хубаво, за да е истина, и отгоре на това цената му е само $ 330.

    Предварителните поръчки за джаджата започват в Китай от 3 юли, така че много скоро ще бъдем в състояние да разберем дали GEAK Watch са  достойни да носят титлата „първите реални смарт часовници в света.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *