Posted inБез категория

Крах на съвременното кино прогнозираха Лукас и Спилбърг

lukas-i-spilbergВ близко бъдеще системата на съвременното разпространение на филми я очаква срив, а гледането  филми в кино ще стане развлечение, сравнимо с цената на посещение на популярна  театрална постановка на  Бродуей.

Според изданието Variety, тази прогноза са направили Стивън Спилбърг и Джордж Лукас  пред студенти в  Американската школа за киноизкуство.

„Сега студиата се къпят в злато, но това няма да продължи вечно. В резултат този пазар ще става  все по-тесен. Хората просто ще се уморят от тази схема,“ – смята Лукас.

Според Спилбърг, тъй като конкуренцията между различните видове развлечения само ще се увеличва, големите студиа ще предпочетат да харчат астрономически суми за един или два филма, вместо за дузина по-малки.

„Най-вероятно ще станем свидетели на срив, когато няколко, може би десетина от тези проекти се провалят, и това ще промени цялата индустрия“, – добави той.

„В резултат на това драстично ще намале  броят на кината, но те ще станат по-големи  и с по-разнообразни услуги в тях. Ходене на кино ще струва 50, 100 и дори 150 долара, колкото струва сега посещението на добър театър на Бродуей или футболен мач . A филмите ще бъдат показвани в кината по една или повече години, както и популярните спектакли. Това ще се нарича разпространение на филми, „- казва Лукас.

Според мнението на режисьорите нискобюджетните филми ще се ориентират изцяло към малкия екран – от системата за домашно кино до  различни мобилни устройства.

В своите прогнози Джордж Лукас стига още по-далеч, заявявайки, че не е далече часа, когато индустрията ще се научи да създава и контролира сънищата, а след това в схемата на разпространение ще има нова революция. Според Лукас, това може да се случи след не повече от 15 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *