Posted inБез категория

Принц Улилям се оказа с индийска кръв

kateДНК тест показа изненадващи резултати: далечен  прародител на наследника на британския трон – принц Уилям, е бил индиец.

Принц Уилям Артър Филип Луис, херцог на Кембридж, втори поред наследник на трона на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия, е частично индиец. Това показват резултатите от ДНК анализ на принца, проведен от учени от Единбургския университет.

Това че Елиза Кюарк, пра-пра-пра-пра-пра-баба на Уилям, е от изтока, в Лондон се знаеше отдавна. Въпреки това  се е смятало, че тя е арменка. Джим Уилсън, генетик от университета в Единбург, открива в кръвта на принца митохондриалната ДНК R30B. Тази верига от ДНК е характерна само за жителите на Западна Индия.

Елиза Кюарк се омъжва за шотландеца  Теодор Форбс, който на  21 г.  пристига в Индия през 1809 г., работейки за Източно-индийската компания. Първо Елиза работи като икономка на Теодор, но след това отношенията на младите хора  станали по-интимни. Двойката има три деца. Най-голямото дете, Катрин, и е и пряка предшественичка на  принцеса Даяна, която е майка на Уилям.

Представители на кралското семейство отказаха да коментират резултатите от генетичните изследвания, съобщава The Telegraph.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *