Американски хирург измисли екстремен метод за отслабване

    hranaСинтетична пластинка, която се пришива на езика и силно затруднява процеса на хранене, е новият екстремен метод за сваляне на наднормено тегло.

    Разработената през 2009 г. в Бевърли Хилс от пластичния хирург Николас Чуга процедура  може да ви помогне да свалите до 13,5  кг на месец, но не и без странични ефекти, пише FederalIns.

    Сайтът на хирурга предупреждава, че у пациента  може да се появи оток на езика и трудности с говора, след като му се постави пластинката. У някои пациенти се появяват  проблеми със съня, а някои изцяло или частично губят способност да  движат езика си.

    Изобретеният от д-р Чуга метод за борба със затлъстяването все още не е одобрен от медицинската общност.

    Освен това, пластинката може да се носи само един месец, защото след 35-40 дни тъканта на езика започва да зараства и пастинката може да стане част от езика на пациента.

    Но през този месец д-р Чуга  предлага  да се следва течна диета, а  енергийната стойност на храната не трябва да надвишава 800 калории на ден, което  „отговаря на хранителни нужди и увеличава загубата на тегло“, се казва в  статия, публикувана на сайта на хирурга .

    Пластинката е с размер на пощенска марка и  е изработена от пластмаса. В Los Angeles, процедурата е на стойност 2000 долара. Според д-р Чуга, от 2009 г. насам услугите му са били използвани  от над 60 жени.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *