Tв реклама с Памела Андерсън бе забранена като сексистка и унизителна (видео)

    pamelaТелевизионна реклама с холивудската актриса Памела Андерсън, в коиято тя се появява по бикини бе забранена като сексистка и унизителна за жените, съобщава The Daily Mail.

    The British Advertising Standards Committee е получил оплаквания от зрителите си и реши да забрани видеоклипа на Dreamscape Networks ООД

    В сюжета,  героинята на  45-годишната звезда от „Спасители на плажа“ е бизнес дама, и заедно с помощничката си е в конферентна зала,  пълна с бизнесмени.

    Когато секретарката налива кафе, един от присъстващите, гледайки в деколтето и започва да си фантазира  за танц на героините по бикини. Според вестника, рекламата е била разрешена да се показва във Великобритания само след 21:00 часа.

    Въпреки това, Advertising Standards Committee реши да забрани видеото. Във ведомството разбират, че видеото е пародия на „рутинна бизнес среща“ и че актрисата изобразява динамична бизнес дама.

    Въпреки това, членовете на комитета  отбелязват, че дори и извън сцената с бикини,  Андерсън и нейната колежка са  изобразени „прекалено секси.“ По-специално, горните копчетата на блузата и са  разкопчани и можеше да се види бельото на актрисата. В резултат на това Комитетът счита, че героинята се възприема като „сексуален обект.“

    В Dreamscape Networks Ltd отричат всички обвинения срещу тяхната реклама.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *