Пастата за зъби наистина ли е толкова важна?

    pastaСмята се, че за да се запази здравето на зъбите и устната кухина трябва да се спазват специфични хигиенни правила. И основният инструмент в този случай е пастата за зъби, която според мнозина, може да помогне за предотвратяване на кариес. В действителност това не е така, казват изследователи от Германия.

    Според тях, включително най-известните и от най-висок клас пасти за зъби не са готови да спасят зъбите от кариес. Тези изводи са направени в рамките на изследване, което експертите са посветили на проучване   ефективността на тези задължителни средства за лична хигиена .

    В действителност , признават учените, флуорният пласт,  който както е известно  се появява върху зъбите след почистване, може да ги предпази единствено ако е сто пъти по-дебел.

    Да не говорим за факта, че е открито, че някои от най-известните пасти за зъби имат компоненти, които не са безопасни за здравето и  които водат до разрушаване на зъбния емайл.

    Зъболекарите отново подчертават: снежно белият цвят на зъбите не е  показател  за тяхното здраве. Истински снежнобял цвят имат само млечни зъби у  децата, а  с течение на годините емайлът придобива жълт цвят.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *