Bank of America: «Продавайте американски държавни ценни книжа, докато не са се сринали“

    Както заявяват от Bank of America, инвеститорите трябва да започнат да продават американски държавни ценни книжа, тъй като се приближават към „колапс“,  и да започнат покупка на акции на банките.

    „Трудно да се повярва, че най-грандиозният бичи  пазар в историята ще приключи без загуби“, казва в  неотдавнашна бележка към клиентите водещият  инвестиционен стратег Майкъл Хартнет. „Рискът от  крах на облигациите в висок.“

    Пазарите са нервни заради възможността за спиране от страна на  Федералния резерв на програмата  за обратно изкупуване на дълг, казва Харнет. Наскоро председателят на Федералния резерв Бен Бернанке заяви, че централната банка може да съкрати своята програмата с ежемесечното  $  85 милиардно изкупуване на държавни облигации и ипотечни ценни книжа, ако властите се убедят,  че подобряването на икономическия растеж е  устойчиво.

    „Основните пробиви на фондовите пазарите, като правили съвпадат с основните точки на свиването  на доходността на облигациите“, казва Хартнет. Индексът Standard & Poors 500 през миналата година нарасна с 16%, и на 22 май постави  абсолютен рекорд на 1,687.18 пункта.

    Банковите стратези на облигационния пазар прогнозират, че доходността по 10-годишните облигации ще се повиши до края на годината до 2.25 на сто.

     bloomberg.com

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *