Чайник, приличащ на Хитлер взриви социалните мрежи

    chaynikВ Съединените щати щати се разгоря рекламен  скандал, който буквално взриви интернет. Поводът бе реклама на компанията JC Penney, в която някои видяха обикновен чайник, а други – образа на Адолф Хитлер.

    J.C. Penney е известна американски търговска верига, оперираща на пазара за повече от 100 години. За да привлече купувачи компанията наела  известния дизайнер Michael Graves да създаде екскузивна линия от съдове за готвене.

    Представители на компанията J.C. Penney отговориха  на критиките с чувство за хумор, като написаха в официалния си микроблог в Twitter, че в рекламата всеки може да види това, което иска – коте, панда или Дядо Коледа.

    След известно време все пак JC Penney отстрани  скандалния си билборд от магистрала в Калифорния.

    Трябва да се отбележи, че чайникът на  Michael Graves след скандала стана по-скъп. Неговата цена се е увеличила пет пъти и сега се продава  за 200 щатски долара.

    Понякога дори и най-обикновен чайник може да предизвика буря в чаша вода. Особено, ако рекламата на този чайник предизвиква у хората изключително негативни конотации. И разбира се, дори и най-невинната реклама може да предизвика полемика в социалните мрежи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *