Posted inБез категория

Западен източник: Близкоизточният регион може да се взриви във всеки един момент

Западен дипломатически източник е коментирал пред израелския вестник Маарив в Ерусалим взривоопасната ситуация в Близкия изток.

Дипломатът, участвал в преговорите на най-високо ниво, е заявил: „Ситуацията е много нестабилна . Всички заплашват всички.  Във всеки един момент някой може да почувства, че няма друг избор, да изпадне в паника и да направи грешка…“

Това изявление, на първо място, се отнася за  ръководството на Сирия. Асад, след обещанията за  подкрепа от  Русия, възвърна увереността си. Просирийският ливански вестник As-Safir публикува статия, в която изброява седем причини, заради които Асад ще реагира на нова израелска бомбардировка.

Една от основните е твърдението, че Сирия „ще получи най-новите видове руски оръжия, далеч по-съвършени от C-300.“

Дипломатът каза, че засега  всичко се ограничава с дрънкане на оръжия, и нито една от страните не  предприема действия.

Обама заплашва да установи забранена за полети зона над Сирия, но засега това не направил.

Руски заплашват с доставки на ракети, но досега не ги е доставила.

Западът отмени оръжейното ембарго за  бунтовниците, но досега няма доставки.

Дипломатът казва: „Всичко се заплашват помежду си, но все още не се прави нищо . В такава ситуация обаче, когато има твърде много заплахи, всеки може да реализира такава заплаха“.

Маарив, позовавайки се на собствени източници, твърди, че Асад действително е получил някои от компонентите на първата батарея С-300. Но  тези компоненти не представляват заплаха – до тогава, докато не бъдат доставени и другите  и комплексът не бъде  сглобен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *