След сигнал на ВМРО кметът на Трън е депозирал оставката си

    Станислав Николов, кмет на община Трън е подал оставка. Това се случи след сигнал, който ВМРО подаде в прокуратурата срещу него, разследване по случая направи и ТВ7.

    Сигналът от ВМРО показва как кметът е сключвал договори за аренда с починали хора, фалшифицирал е печат на нотариус и е бил в конфликт на интереси – първо като е купувал консумативи за общинската администрация от магазина на майка си и второ – декларирал е печалба от търговска дейност, а по закон няма право да развива такава.

    От разследващия материал на ТВ7 пък става ясно, че кметът е спекулирал с пари по европрограми. С тези пари той е наемал цигани от града, които да работят за него. Те са били назначавани като служители в склада му и като работници на земята му с картофени насаждения.

    Сагата с трънския кмет, който е представител на партия ГЕРБ, се точи от месеци. Още през март представители на ВМРО, водени от заместник-председателя на партията Ангел Джамбазки, нахлуха в кабинета му, за да поискат обяснение защо не обръща внимание на множеството сигнали срещу циганска престъпност и незаконните постройки в Трън. Тогава Станислав Николов пое ангажимент да бъдат премахнато гетото. От ВМРО пък заявиха, че след като минат предсрочните парламентарни избори ще посетят град Трън, за да проверят изпълнено ли е обещанието.

    През месец май представители на ВМРО извършиха проверка и се оказа, че кметът е излъгал съгражданите си и не е изпълнил поетото обещание.

    От ВМРО изказахме подозрение, че отказът на кмета да се справи с циганския проблем е свързан с изборите, тъй като от ГЕРБ са разчитали на циганските гласове в Трън. А самите цигани са държани изкъсо от Николов защото са на заплата при него.

    Явно г-н Николов се е опитал да постъпи уж морално и е депозирал преди дни своята оставка.

    В същото време научаваме, че той събира „привърженици“ – платени цигани, които да правят акции в негова подкрепа.

    ВМРО заявява, че ще наблюдава отблизо ситуацията и ще продължава да настоява Станислав Николов да бъде изправен пред съда и да получи присъда.

    vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *