Най-скъпата хотелска стая в света

    hotelКолко може да се плати за хотелска стая в петзвезден хотел и има ли ограничение за цената? Порталът за недвижими имоти Tranio твърди, че е  намерил най-скъпия  хотел в света в Швейцария. За една нощувка в Royal Penthouse Suite в петзвездния хотел President Wilson в Женева трябва да се плати повече от 50 000 евро. Но дори и при такава висока цена, желащи да изпитат швейцарски разкош винаги има достатъчно.

    Луксозният хотел President Wilson е разположен непосредствено до  Женевското езеро в Швейцария. От прозорците на най-скъпата стая – Royal Penthouse Suite се вижда  прекрасна панорамна гледка към града, Mонблан и Алпите. Само една нощ тук е на цена 65 000 долара (50 530 евро). А седмица – 455 000 долара. За същата сума можете да си купите апартамент с две спални в Алпите. Но феновете на лукса това не ги  спира. Затова мезонетът трябва да си резервирате предварително.

    В най-скъпата стая на  хотела често се отбиват известни политици, държавни глави и известни личности. Мезонетът вече е бил домакин на бившия британски премиер Тони Блеър и на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, основателя на Microsoft Бил Гейтс, както и на певицата Риана.

    Royal Penthouse Suite е с площ над 510 m2 и е с 12 стаи, 12 бани и просторна тераса с изглед към езерото. Мезонетът разполага с билярдна зала, бар с богат избор от напитки, библиотека, фитнес център и трапезария за 16 души.

    Всички стаи са с достъп до високоскоростен интернет, а телефон има дори и в баните. В хола и в  стаите има  домашно кино.

    Всичко е декорирано в меки цветове: бежово, кафяво и пясъчно. А изключителните мебели в съчетание с ярки цветове и редки произведения на изкуството са добавка за елегантност и лукс в  стаята.

    В допълнение към всички по-горе, Royal Penthouse Suite се смята и за най-безопасната хотелска стая в света.

    В него са инсталирани стоманени врати, а   да влезете в мезонета може само със самостоятелен асансьор.

    На  панорамните прозорци има бронирано стъкло с дебелина от 6 см, а във всяка стая има „паниок“ бутони. При спешни случаи, гостът може да се заатвори в специална стая и да изчака пристигането на хеликоптер.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *