Нови жертви на смъртносния коронавирус в Саудитска Арабия

    В Саудитска Арабия има още два смъртни случая от бързо разпространяващия се в региона и по-специално в кралството, нов коронавирус. Това съобщи пред репортери в Ер Рияд, заместник-министърът на здравеопазването на кралството Зиад Mимиш.

    Според него, през лятото на миналата година в Саудитска Арабия, са отбелязани общо 24 случаи на заразяване с новия коронавирус, включително и 15 смъртни случая.

    В момента трима пациенти се изследват с подобни симптоми.

    Според Световната здравна организация, в света са разкрити 34 случая на инфекция с новия  коронавирус. Регистрирани са 18 смъртни случая, 11 от тях – в Саудитска Арабия, при това само за  първата седмица на май. Също така подобни заболявания има в Йордания, Обединеното кралство и Германия, Франция и Русия.

    За новия коронавирус бе съобщено за първи път преди една година –  през май. Става дума за специален щам на вируса, който по -рано не е откриван  нито при хората, нито при животните. Смята се, че той може да послужи като причина за широк кръг от заболявания, от обикновена настинка до атипична пнeвмония.

    Учените имат опасения, че вирусът се предава от човек на човек.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *