„Руският евреин“ Дъстин Хофман с награда за най-добър антиизраелски филм

    hofmanЦионистката организация на Америка (Zoa) разкритикува холивудския актьор Дъстин Хофман за  това че той се е съгласил да бъде специален гост на ежегодното събитие на Съвета на мюсюлманите по връзки с обществеността (MPAC), пише Jewocity.

    На 27 април в централата на MPAC в Лос Анджелис  ще се проведе 22-та церемонията по връчване на награди, давани всяка година на антиизраелски и антиционистки медии. Хофман ще получи наградата на създателите за „Най-добър филм“, който, според традицията, се счита за най-антиизраелски  филм на годината.

    Ционистката организация на Америка изрази възмущение, че Хофман, който през 2010 г. е отказал да участва в ежегодния филмов фестивал в Йерусалим,  е готов да присъства на събитие на MPAC. Ръководителят на MPAC Салам ал-Maраяти, редовно призовава за унищожаването на Израел и „намеква“, че към организацията на атентатите от 11 септември е съпричастна еврейската държава.

    В  началото на тази година, Дъстин Хофман бе интервюиран от еврейското издание The Forward. Актьорът заяви тогава, че въпреки липсата на традиционно еврейско възпитание, той винаги се е чувствал „руски и румънски евреин“, тъй като роднините на баща му са родени в Киев, а родителите на майка му са от румънския град Яш.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *