Сърбия купува от Русия шест изтребители МИГ-29

    MIGМинистерството на отбраната на Сърбия възнамерява да закупи от Русия шест леки многоцелеви изтребители MiG-29M/M2 и две наземни радарни станции, пише Novi Magazin.

    Стойността на евентуалната сделка не е обявена. Сръбските военни очакват да подпишат договора за доставка на самолети до края на тази година. Както  изяснява Vecernji list, подробности за сделката ще бъдат договорени na 23 май, 2013 по време на посещението на министъра на отбраната на Сърбия Александър Вучич в Москва.

    Покупката на военно оборудване ще бъде направено в рамките на модернизацията на авиопарка на  ВВС на Сърбия. Според Flightglobal MiliCAS  страната разполага с четири МиГ-29 (три МиГ-29 и един МиГ-29UB, модернизирани през 2008 г.), 11 МиГ-21 (ще бъдат свалени от въоръжение през 2018 г.), както и 33 изтребители бомбардировачи J-22 Orao.

    По-рано, по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, министър-председателят  Ивица Дачич е поискала от руската страна да помогне на Белград в модернизацията на въоръжените и сили.

    „Има голяма нужда   сръбската армия да се модернизира и да купува  съвременни оръжия“, каза Дачич.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *