Бащата на братя Царнаеви обвинява за случилото се спецслужбите

    carnaevМъжът, който  се е представил като бащата на заподозрените за взривовете на  финала на Бостънския маратон Джохар и Тамерлан Царнаеви, e  заявил, че те са жертви на спецслужбите. С него са говорили по телефона от „Интерфакс“. Лична среща мъжът  е отказал.

    По-малкият син,  19-годишният Джохар, който сега се крие от полицията, мъжът в разговор с Associated Press е нарекъл «истински ангел.“ Събеседникът на  агенцията с името Анзор живее в Махачкала. Той казва, че е научил за инцидента по телевизията.

    „Малкият сега се крие, той учеше в медицински институт в АЩ втора година. Чакахме го за празниците. Сега не знам какво ще се случи „- цитира   мъжа „Интерфакс“. Той също задава въпрос защо в стрелба е убит по-големият му син, 26-годишният Тамерлан Царнаев. „Трябваше да са го арестували  жив“ – каза Анзор.

    Преди това с бостънската телевизия WBZ говори чичото на Джохар и Тамерлан –  Руслан Царни. Той не е имал контакт със семейство  Царнаеви от 2009 г. насам и предполага, че родителите може да са в Русия. Тамерлан,  чичото нарича „неудачник“, добавяйки, че той е заслужил смъртта си в престрелката. „Те не заслужават да живеят на земята“ – добавя той пред Тв канала. Видеозапис на интервюто може да намерите на интернет страницата BuzzFeed.

    Друг чичо на братята, Алви Царни,  казва за WBZ, че  не вярва в тяхното участие в терористичната атака в Бостън. Станцията също разговаря с приятел  на Джохар от училището, който го е нарекъл „един обикновен американски младеж.“

    В момента полицията търси Джохар. По подозрение за участие в терористична атака са били арестувани четирима души, чиито имена не са оповестени. Всички задържания са в близост до къщата в Кеймбридж, Масачузетс, където братята са живели.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *