Войнов: Исках да подам оставка веднага при новия министър

    При встъпването в длъжност на служебния министър на земеделието и храните проф. Иван Станков, аз заявих готовността си да подам оставка, като министър Станков заяви, че не иска да се променя ръководството на Българската агенция по безопасност на храните, както и посоката и политиката на БАБХ. Той изяви желание и подкрепа представляваната от мен институция да продължи да работи за повишаване на безопасността и качеството на предлаганите храни на българския пазар.

    Тъй като в момента тече проверка във връзка с подписания договор за изпълнение на дейността дезинфекция на превозните средства, влизащи в страната при граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, излязох в годишен отпуск докато приключи проверката.

    След изказването на служебния премиер Марин Райков, че следва да бъда отстранен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница, аз депозирам своята оставка като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните пред министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков.

    Изразявам надеждата си, че Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните ще продължат своята работа в посока на подобряване на качеството на храните на пазара, като считам, че през последните години зададохме правилната посока на работа за контрол и сигурност по цялата верига – от полето до трапезата.

    17.04.2013 г.

    Йордан Войнов

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *