Яне Янев: Президентът говори за оставката на Цветлин Йовчев, сякаш е напуснала чистачката на „Дондуков” 2.

    Във връзка с изявлението на президента Плевнелиев пред журналисти в Русе, Пресцентърът на РЗС е упълномощен да разпространи позицията на лидера на партията Яне Янев:

    Очевидно президентът и/или президентската администрация лъжат и прикриват важна за обществото информация. От началото на мандата си до ден днешен държавният глава обещава прозрачност и прекратяване на каквито и да било задкулисни договорки. Но досега всички важни решения, включително и оставката на най-важната фигура в кабинета му, се случват на тъмно. Вече става ясно, че на „Дондуков” 2 има два вида политики – едните по поръчка на олигарсите, които дърпат конците на властта, и другите, официални към българските граждани.

    Г-н Президент, до вчера отричахте, че Цветлин Йовчев е подал оставка, днес потвърждавате казаното от мен преди три дни, но с витиевати и неприсъщи за президент фрази.

    Офшорлийкс вчера разтърси Германия, а българският президент има милионерска бизнес биография там. Цветлин Йовчев е ръководил и финансовото разузнаване в ДАНС, нали, г-н Президент…?

    Президентът говори за оставката на Цветлин Йовчев, сякаш е напуснала чистачката на „Дондуков” 2. Така не се говори, г-н Президент! Попитайте съветниците си и те ще Ви кажат.

    РЗС е винаги срещу корупцията и всеки, за когото има неопровержими доказателства, независимо какъв пост заема, ще бъде изобличен. Много от сигналите на РЗС през годините са били люто оспорвани, но след това безпрекословно потвърждавани, а впоследствие доказвани с прокурорски постановления и съдебни решения.

    РЗС ще бъде винаги срещу корупцията и няма да прави компромис в това отношение и по време на предизборната кампания.

    ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *