В Холандия отмениха забраната върху дейността на педофилска организация

    Холандски апелативен съд  отмени забраната за дейността на организации, които лобират за сексуални отношения между възрастни и деца, след като стигна до заключението, че те не нарушават законите в Холандия.

    Миналата година гражданския съд в североизточния град Асенне нареди разпускане на  фонд Мартейн, като посочи, че позицията му е „сериозно посегателство върху ценностите на нашето общество.“

    Въпреки това, както пише Dutch News, апелационният съд в Леуварден е взел решение, според което организацията, твърдяща, че не се занимава с пропаганда на сексуално насилие, и набляга на факта, че е „платформа за обсъждане на педофилията“, не може да бъде обявена за незаконна, тъй като не застрашава  обществото.

    Съдът се съгласи с аргументите, че организацията лобирайки за педофилия, наистина се е изправила против „някои принципи на холандската система на наказателно правораздаване“, но се позовава на факта, че обществото има достатъчно сила да се противопостави на тези „осъдителни изявления и отвратително поведение“, без да ги забранява.

    И въпреки че някои от неговите членове са били осъдени на лишаване от свобода по членове, предвиждащи отговорност за детска порнография, съдът намира, че изявленията и снимки на интернет страницата на организацията не нарушават законите.

    Ръководителят на организацията Мартейн Уитенбогаард съобщи, че 60 членове на Асоциацията ще проведат среща, за да вземат решение за по-нататъшни действия.

    Християнски организации заявиха, че ще продължат  опитите си да променят закона и за да се забрани сдружението, чиито дейности са причина за мащабни протести в страната.

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ban-lifted-on-propaedophilia-group-in-the-netherlands-8559000.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *