Екзекутират шофьор на автобус за смъртоносно каране

    В Индия е осъден на смърт 39-годишният Сантош Мане, шофьор  на автобус. През януари миналата година в град Пуна,   на 150 км от Мумбай, той  осакатява  десетки хора. Под колелата на автобуса, който карал Мане, загинали девет души, други 37 са ранени, пише The Times of India.

    Преди присъдата да бъде прочетена присъдата съдията изслушал аргументите на властите на Пуна и  адвоката на шофьора. Първите настоявали за смъртно наказание или доживотен затвор, а адвокатът пледирал минимална присъда, твърдейки, че Мане е единственият, който изкарва пари в семейството.

    Той е признат за виновен в предумишлено убийство, опит за убийство, кражба на имущество на работодателя, както и в причиняване на вреда с опасни средства. Адвокатите се опитвали да докажат  невинността му, представяйки го луд, но не успели. Съдът установил, че Мане е бил напълно наясно какво се случва и специално е прегазвал хората.

    Трагедията става на 25 януари 2012 година. Мане  отвлякъл празен автобус, който трябвало да кара  колегата му, и излязъл на улиците на Пуна, съобщава NDTV. Почти един час той карал из улиците като се опитвал да прегази колкото се може повече хора. В резултат на това под колелата на автобус загиват девет души, други 37 са получили различни наранявания. Освен това десетки коли били  повредени.

    Крадецът на автобуса бил преследван от полицията, стреляли по него, но не успели да го спрат. Мане бил спрян от студент, който успял да се качи в  кабината на автобуса.

    Мане работил в продължение на 11 години като шофьор. В съда бе съобщено, че в навечерието на трагедията той поискал от началниците си да  намалят броя  на работните му часове. Те му  отказали.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *