Съюзът за стопанска инициатива подкрепя Закона за публичност на имуществото на лица

    На заседанието на Тристранния съвет за Национално сътрудничество, проведено на 02.04.2013 г., ръководствата на четирите работодателски организации връчиха декларация на вицепремиера Деяна Костадинова, в която заявяват, че са несъгласни и се обявяват против промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

                Съюзът за стопанска инициатива, като член на Международната организация на работодателите (International Organisation of Employers – IOE) и на Европейския съюз на занаятчиите, малките и средните предприятия – UEAPME твърдо изрязва позицията си, че застава зад предвидените промени в Закона и зад осветляването на доходите и имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

    Прозрачността на доходите би била ясна и красноречива гаранция за тяхното законно придобиване, осигуряваща спокойствие и коректност в държавната и бизнес система. Доходи, върху които са внесени всички данъчни и социални тежести, не би следвало да притесняват техния собственик, че са открити и публични. Основните цели на ССИ винаги са били за прозрачност, диалогичност и законност в отношенията с бизнес партньорите и с държавата.

    В този контекст предвидените промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор се покриват с нашите цели, стремежи и идеи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *