3 милиона американци се подготвят за края на света

    apokaliptСред гражданите на Съединените щати набира популярност субкултура, наречена Preppers. Тези хора активно се подготвят за края на света: запасяват се с предмети от първа необходимост, оборудват убежища и модернизират колите си.

    Ако изведнъж светът остане без електричество,  мобилни телефони, банки, интернет, без телевизия, без службите за спешна помощ, пътищата ще се задръстят с коли , от небето ще започнат да падат самолети.

    След известно време, ще стане ясно, че светлината няма да се върне, държавите се потапят в хаос,  в големите градове избухват бунтове, правителствата са свалени. И в цялата тази бъркотия се появява организирана група от милиции, въоръжени и готови да създават свои собствени закони.

    Тази апокалиптична история – е сценарий на новия американски телевизионен сериал „The Revolution“, който започва тази седмица. Така че какво бихте направили в тази ситуация? Този въпрос членовете на субкултурата, известна като „Preppers“ (приготвени), които са готови за всяко бедствие, си задават от години.

    Preppers забелязват огромен брой потенциални заплахи – икономически колапс, глобалното затопляне, тероризма, ядрена война, намаляване на енергопотреблението, удар на  астероид и  дълго спиране на тока. Те са стигнали до заключението, че краят на света, какъвто го познаваме, е съвсем близо и  е необходимо време да се подготвят за пълен срив на обществото.

    Смята се, че броят на Preppers в САЩ е три милиона и техният брой расте. Много американски Preppers харчат милиони долари всяка година за да се запасят с всичко, което им трябва за да оцелеят след задаващата се катастрофа.

    Рон Дъглас, заедно с жена си и шестте им деца са  събрали достатъчно запаси, за да нямат нужда от нищо в продължение на една година. Дъглас, който в момента е на около четиридесет години, живее във Фредерик, щата Колорадо, на около 30 мили от Денвър.

    За да изнесе своите запаси, които той държи в мазето си, на поляната пред дома си, има нужда от помощта на 15 души и повече от шест часа. Ако в резултат на бедствие се появи дефицит на предмети от първа необходимост като храна и вода, семейството на Дъглас и не  мисли да излиза от къщата.

    Ако все пак им се наложи да напуснат дома си, те ще се възползват от своя модифициран Chevrolet Suburban – SUV, оборудван с блок за аварийно захранване, с който могат да пътуват около 1400 мили без презареждане.

    Както стана известно, майката на убиеца от Sundy Hook Адам Ланза е членувала в организацията Preppers. Нанси Ланза беше първата жертва на Адам, той изстрелял четири куршума в нея, преди да започне стрелбата в началното училище, при което загинаха 20 ученици и шестима учители.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *