240 хиляди домакинства в страната имат достъп до газоразпределителна мрежа

    Газоразпределителната мрежа на Овергаз, в която компанията инвестира повече от 22 години, надхвърли 2100 километра. Така вече 240 хиляди домакинства в страната, живеещи в близост до изградената инфраструктура, могат да се възползват от предимствата на синьото гориво, съобщават от Овергаз.

    С 30% са по-ниски разходите за отопление, готвене и топла вода на газифицираните семейства в сравнение с тези, които използват други енергоизточници за същите нужди. Почти двойно по-ниската цена на природния газ позволява на едно домакинство, което потребява средно между 800 и 1000 кубически метра синьо гориво годишно, да спести между 500 и 900 лева от сметките си през отоплителния сезон.

    От 25 март 2013 година Овергаз увеличава още тези икономии, като покрива изцяло или от части месечните задължения на всички битови клиенти, които предпочетат да сменят енергоизточника си с по-изгодния природен газ в периода април – юни 2013-та. Така всеки нов битов потребител на компанията, който газифицира дома си в този период, ще пести допълнително между 30 и 50 лева от месечните си сметки до края на тази година.

    Семействата, които вече откриха икономичността и комфорта на синьото гориво, са над 50 хиляди и сега ефективно контролират потреблението си, като плащат единствено и само за реално използваната от тях енергия.

    Припомняме ви, че прякото използване на екологичния и евтин природен газ води до намаляване на „електрификацията” на бита, която изисква три пъти повече разходи на първична енергия. Близо 40% от използваната енергия в българските домове, включително за отопление и домакински нужди, е електрическата, докато за Европа този процент е едва 11%.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *