Семейството на Кадафи получи официално убежище в Оман

    Правителството на Оман е предоставило убежище на семейството на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, съобщи  Gulf News, позовавайки се на оманския вестник „Аl Shabiba.

    Източник в Министерството на външните работи на Оман е разказал  пред репортери, че на вдовицата на убития лидер Сафия (Safiyyah), дъщерята Айша (Aisha) и на двамата синове Ханибал и Мохамед, са   издадени на дипломатически паспорти,   и за сметка на държавата са обезпечени с всичко необхоимо.

    Източникът на изданието е уточнил, че семейството на Кадафи е заминало от Алжир в Оман още през октомври 2012 г. Според него  местните власти са мълчали дълго време, защото  не са искали да се похвалят с действията си, а също и защото това е обусловено от международната политика на страната.

    Оставането на семейството на Кадафи в Оман е  договорено с либийските власти, отбелязва Gulf News. Вдовицата и децата на убития лидер са получили  убежище при условие, че няма да участват в политиката и да говорят с журналисти.

    В същото време британският вестник „Гардиън“ съобщи на 25 март, че либийските власти не знаят  къде се намира семейството на Кадафи. Според изданието  официално в Триполи са обявили, че вдовицата и трите деца на бившия лидер се издирват от Интерпол.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *