Пак уточняват защо изневеряват мъжете и жените

    iznevyaraАмерикански учени са провели изследване с участието на 506 мъже и 412 жени. Учените  искали да разберат какви причини предизвикват  прелюбодеяния, пише TSN.

    Изследователите отбелязват, че сексуалната скука в стабилна връзка настъпва след две години.

    Жените изменят заради недоволство от качеството на взаимоотношенията и личните характеристики на партньор и от съмнения за сексуалната им съвместимост.

    Също така жените изневеряват на мъжете, ако са финансово зависими от тях, затова те се самоутвърждават за сметка на любовника. А ако една жена може да реши финансовите си проблеми самостоятелнo, тя веднага си тръгва от съпруга.

    Страничната връзка за мъжете е  сексуален допинг, приключение. А за да се удовлетворява мъжа в брака, сексът трябва да е максимално  разнообразен. Мъжете които не са уверени в своите способности, също изневеряват много охотно. Съмнението в импотентност увеличава риска от изневяра при мъжа  с 6%.

    Към секс с други жени  мъжете прибягват, когато са в  трудна икономическа ситуация и лична финансова криза. Учените смятат, че такава реакция е логична:  човек инстинктивно се стреми към репродукция, а в критична ситуация той  е склонен към действия, които увеличават шансовете му да предаде гените си.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *