Искате ли да видите цялото наследство на ЮНЕСКО? – пригответе си $ 1,5 милиона

    turistБритански сайт, който продава туристически маршрути по цял свят в най-луксозни условия, предлага уникално пътуване за двама с двегодишна продължителност. През това време желаещите ще могат да видят всички места, посочени в Световното наследство на ЮНЕСКО. Стойността на пакета е   впечатляваща – $ 1.5 милиона.

    Трудно е да се каже дали това е скъпо, ако се отчете, че по време на уникалното пътуване в най-комфортни условия можете да видите със собствените си очи всичките 962 обекта на ЮНСЕКО, включително Тадж Махал в Индия, пирамидите в Египет и Забранения Град в Китай, както и по-малко рекламираните атракции като боядисаните дървени къщи в Халсингланд, Швеция и Кахокия, групата от 109 могили на северноамериканските индианци, намиращи се в близост до град Колинсвил, Илинойс на брега на река Мисисипи, срещу град Сейнт Луис. Това е най-големият археологически паметник на мисисипската култура (VII-XIII вв.)

    Всички тези забележителности са с изключителна културна или природна стойност. Показателно е, че пътуването включва посещение само на безопасни места на планетата. Там, където има война, няма да ви водят.

    Като цяло пътуването обхваща 157 страни и  ще отнеме две години, през които двойката ще се настанява в такива хотели като Sandy Lane в Барбадос, Hotel George V в Париж и The Plaza в Ню Йорк.

    Пътуването се организира от една от най-известните  туристически агенции – туристическата компания Hurlingham. Пакетът се продава онлайн на сайта VeryFirstTo, който предлага „лукс и незабравимо преживяване за двойката“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *