ЕНП на Мария Капон готова за коалиция с ГЕРБ

    Мария Капон и Анатоли Асенов (зам. председател на ЕНП) внесоха документите на Единна народна партия за регистрация в Централната избирателна комисия.

    Партията ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г.

    Събрани са над 14160 подписа от членове и симпатизанти на ЕНП за подкрепа на регистрацията.

     „Внесох в ЦИК благата вест, че България има решение на проблемите си и водя след себе си млади, интелигентни и амбициозни хора, които обичат страната си“, каза Мария Капон, председател на ЕНП.

    Тя уточни, че ЕНП ще заложи предимно на млади и амбициозни хора, повечето от които за първи път влизат в политиката. Единственото познато лице в листите е самата Капон.

    На предсрочните избори ЕНП ще се яви самостоятелно, каквото е било решението на Националния партиен съвет и на Изпълнителния съвет на партията.

    За след изборите обаче тя подчерта, е биха участвали в коалиция, за да не навлиза страната ни в една поредица от избори. На този етап е повече от ясно, че със сигурност няма да се съюзят с БСП и че категорично биха го направили с ГЕРБ.

    „БСП са категорично опонент на ЕНП с всички техни лъжи и с цялата торба с обещания, която извадиха през последните дни. И да, категорично бихме се коалирали с ГЕРБ“, заяви Мария Капон.

    Тя припомни, че са имали много критики към партията на Бойко Борисов, но въпреки това те са един от възможните партньори.

    „Ясно е, е една коалиция се прави само за програма, за действия, които трябва да бъдат предприети. Така че много се надявам България да има дясно-центристко управление“, пожела си лидерът на ЕНП.

    http://news.ibox.bg/news/id_376691478

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *