Руснаците годишно харчат за магьосници около $ 30 млрд.

    magoveРуснаците годишно харчат за магьосници и екстрасензи около $ 30 млрд., съобщи „Интерфакс“, позовавайки се главният кардиолог на Москва Юрий Бузиашвили.

    Според него  руските лекари на пазара на медицински услуги им се налага се конкурират не само с чуждестранните си колеги, но и с медиуми и екстрасензи. Юрий Бузиашвили отбелязва, че ако за лечение в чужбина руснаците годишно харчат общо около 17 милиарда долара, то за магьосници, врачки и гадатели за същия период  плащат около $ 30 млрд..

    Според главният кардиолог, това пречи на развитието на медицината в Русия. Той  е убеден, че в близко бъдеще Русия ще премине изцяло към платена медицина.

    Според Института по социология на РАН през януари 2013 г. от гадатели, екстрасенси и магьосници са търсили помощ 67 на сто от руските жени и четири процента от руснаците. Други шест процента от руските граждани се опитват да постигнат желанията си с езотерични и магически практики. Освен това през последните три години в Русия са намаляли атеистите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *