Самсунг пуска часовник-смартфон

    samsungSamsung разработи часовник, който може да изпълнява същите задачи като смартфоните. За устройството разказва в интервю за Блумбърг  вицепрезидент на Самсунг.

    „Ние работим върху бъдещите продукти – казва Ли  Йънг  Хи – и часовниците определено ще бъдат едни  от тях“.  Какво точно ще бъде в състояние да прави устройството, когато бъде пуснато в продажба и колко ще струва, тя не уточнява.

    През февруари 2013 г. се появиха първите слухове за новите „умни часовници» на Samsung. Беше съобщено, че ще  работят на Android и ще получат  името Galaxy Altius.

    През същия месец, неофициални източници заявиха, че часовник, който ще замести смартфона, се подготвя да пусне и Apple. Устройството с кодово име iWatch се предполага, че ще позволява на потребителите да провеждат разговори и да проверяват карти,  имат крачкомер и датчик за пулса.

    Samsung  преди пусна часовник, работещ заедно с  телефона. Устройството се нарича SPH-WP10 и излезе през 1999 г. SPH-WP10 се счита за първия в света „часовник-телефон“.

    Десет години по-късно  Южнокорейската компания показа S9110 – «Watch Phone“ със сензорен екран и Bluetooth. Дебелината на корпуса бе рекорд за 2009 г.-  12 mm.

    Apple и Samsung са най-големите конкуренти на  пазара на смартфони, а Samsung запазва титлата си за най-голям в света производител на телефони.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *