Поради липса на средства в САЩ пуснаха на свобода 2 хиляди нелегални имигранти

    Американското министерство на вътрешната сигурност е освободило от затвора две хиляди нелегални имигранти, които очакват депортиране. Друг 3000 ще бъдат освободени в рамките на един месец, съобщи Асошиейтед прес. Причина за масовото освобождаване на нелегални имигранти е недостиг на средства.

    Нелегалните са освободени от затворите в щати като Аризона, Калифорния, Джорджия и Тексас.

    Сега в американските затвори в очакване на депортиране се намират около 30 000 нелегални имигранти. Министерството заявява, че са пуснато само тези нарушители, които не са свързани с подземния свят. Въпреки факта, че имигрантите са свободни, те все още са изправени пред депортиране.

    Разходите за издръжка на един имигрант в затвора, според правозащитни групи, са $ 164 на човек на ден. В същото време пускането им на свобода под надзор струва от 30 цента до 14 долара на ден.

    Президентът Барак Обама подписа заповед за намаляване на бюджета на 1 март, след като не успя да постигне споразумение с опозицията в Конгреса. Разходите ще бъдат намалени с 85 млрд. долара, като наред с други неща се намаляват разходите за отбрана и сигурност.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *