Имаме избори, дами и господа!

    Имаме избори, извънредни и не чак толкова непредвидими. Кръстоностният поход към властта започна вчера, когато новият патриарх на БПЦ Неофит (за който се твърди, че е бил агент на комунистическата държавна сигурност) посети в неформална обстановка в Правителствена болница премиера в оставка Бойко Борисов.

    Събитието бе отразено с умиление. Как Борисов по стилна пижамка целува ръката на наместника на Началника си в България. Трогателно, нали?

    Станишев смело заяви, че няма да е министър-председател ако/когато БСП спечели изборите.

    В ДПС се ослушват около твърдата си линия към Борисов, която линия се определя от малка група независими медии, водени от изящната ръка на дпс-депутата Дилян Пеевски.

    НДСВ имат твърдото намерение отново да попаднат във властта, като тъкат царски килим, по който да стигнат поне до Народното събрание.

    СДС (Кабаиванското) смело се надява да ползва някоя ракета носител за същото това НС, надявайки се на милостта на ГЕРБ, която може да им се отпусне в лечебна евтаназийна доза…..

    ДСБ и Единство в лицето на Костов, Н. Нейнски и Мартин Димитров опитват да сглобят десен Франкенщайн, който под „вънкашност чужда“ да изтласка формацията до Парламента. Дано поне  Франкенщайнът да не се пръсне по шевовете от очакваното натоварване.

    Яне Янева вади от кошчето за боклук оглозганите кости на своя ГМО референдум за Велико народно събрание, а  за покривка на масата може да сложи и заповедта за уволнението на Борисов.

    Волен е кротко копие на самия себе си, надявайки се неговите поддръжници да са забравили как на терена си подаваше топката с ГЕРБ, без да знае  коя е неговата врата и блъскаше голове ту наляво, ту надясно.

    Кунева е необичайно мълчалива и хладна. Досущ като в анекдота, в който английски лорд излиза от спалнята на друг лорд и като го вижда казва: Сър, вашата съпруга днес бе необичайно студена към мен. Другият го поглежда разсеяно и казва: Сър, тя и приживе си беше такава………

    На този фон електричеството вече падна под задължителния волтаж и разчита за нормалната си работа само на мълниите, мятани във всички посоки от младежа, заемащ кой знае защо поста министър -Добрев.

    ДКЕВР (в оставка), НАП, Прокуратура вкупом се втурнаха да проверяват необходимите грешници ЕРП-тата, които пък обещават да съдействат максимално на проверяващите. Някои дори започнаха да се самопроверяват. Нещо като – самозадоволяват, в което май ще им помогнат.

    Топлофикациите се надяват протестите да ги подминат, което е много вероятно.

    На фона на тази мултифункционална кочина, в която се чува грухтене, мучене, кудкудякане и какви ли не още животински звуци, трима отчаяни българи избраха огъня , за да си платят сметките – самозапалиха се….. защото явно ненормалщината в страната повече не успяха да издържат.

    А протестите продължават, докато ги отменят, както беше отменена и демокрацията, ако не се лъжа на Кръглата маса преди 23 години….

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *