Р. Плевнелиев: Работим за стабилност и за резултати в интерес на хората и на нацията

    borisov-plevnelievВ изпълнение на конституционните разпоредби президентът Росен Плевнелиев връчи днес проучвателен мандат на ПП ГЕРБ за съставяне на правителство, който беше върнат на държавния глава от председателя на партията и министър-председател в оставка Бойко Борисов.

    „Намираме се в политическа криза, хората дадоха ясен сигнал и исканията им бяха предоставени на компетентните институции, за да сме максимално полезни в ситуацията, в която се намираме”, посочи държавният глава в изявление пред медиите след срещата. „Всички работим за стабилност и за резултати в интерес на хората и на нацията”, подчерта Росен Плевнелиев и беше категоричен, че Конституцията на страната ще бъде спазена.

    В сряда, 27 февруари, президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат на Българската социалистическа партия за сформиране на правителство в рамките на 41-то Народно събрание. В случай, че от БСП върнат проучвателния мандат, даден им от президента, такъв ще бъде връчен в петък, 1 март, на Движението за права и свободи. Президентът припомни, че ако се стигне до сформиране на служебен кабинет, първо ще бъдат представени неговите приоритети и задачите, а след това и неговият състав.

    Консултативният съвет за национална сигурност, който ще се проведе във вторник, 26 февруари, трябва да гарантира сигурността на гражданите, устойчивостта на правовия ред и да покаже, че институциите на държавата работят, независимо от протестите, посочи още президентът Плевнелиев.  Държавният глава апелира всички институции да продължат с усилията си, за да отговорят на интересите на гражданите и „да гарантираме стабилността, демократичното развитие и устойчивостта на демокрацията в България.”

    В четвъртък, 28 февруари, държавният глава ще направи обръщение към нацията в Народното събрание, в което ще обяви следващите си конкретни стъпки.

    Текст и снимка : Президентство

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *