Танцът на Мишел Обама стана хит в YouTube

    obamaТанцът, който първата дама на САЩ Мишел Обама изпълни в шоуто «Late Night with Jimmy Fallon», стана хит в YouTube.

    Видеото «Evolution of Mom Dancing» беше публикувано в петък, 22 февруари. От тогава е гледан над 1,2 милиона пъти. Повече от 12 хиляди души отбелязват, че видеото им харесва.

    В клипа Мишел Обама и преоблеченият като жена комик Джими Фалън показват няколко танцови движения, включително «Go Shopping, Get Groceries» («Иди в магазина, купи продукти»), «Sprinkler» («Пулверизатор»), «Pulp Fiction» («Криминално четиво») и др. Имената на танцовите движения се показват в долната част на екрана.

    Номерът беше изпълнена в подкрепа на кампанията на Мишел Обама «Let’s Move» («Да се движим“), която популяризира здравословния начин на живот, включително и правилно хранене и упражнения. Целта на кампанията е борбата срещу затлъстяването сред американските ученици. Ето защо, Мишел Обама призовава родителите да дадат пример на децата и да не водят заседнал начин на живот.

    От затлъстяване в САЩ страда един на всеки трима възрастни и едно от всеки пет деца, пише Agence France-Presse. По брой на хората, страдащи от затлъстяване, САЩ е на първо място в света.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *