Бездомник в САЩ забогатя заради проявена честност

    harris-klosharАмериканка от Канзас Сити, Мисури,  създаде благотворителна фондация на името на бездомник заради това, че той и върнал изгубен пръстен от  платина с диамант. Благодарение на честната си постъпка той направил състояние от почти 100 хиляди долара, съобщи Си Ен Ен.

    Сара Дарлинг случайно „дарила“ венчалния си  пръстен, който поставила в кошничката „на отговорно пазене“, заедно с дребни пари на бездомния мъж Били Рей Харис. Когато разбрала, че и липсва бижуто, решила да го намери отново. Сара намерила Харис два дни по-късно, и за нейна изненада, той  и върнал пръстена, който, според нея, струвал няколко хиляди долара.

    Дарлинг била толкова развълнувана от честността на Харис, че със съпруга си  решили да организират набирането на средства за него в интернет. Тези, които желаят да се помогнат на бездомника, могат да му да изпратят пари в рамките на три месеца, след което те ще му  бъдат предадени.

    За една седмица вече били събрани 95 000 долара чрез дарения от повече от 3 – 4 хиляди човека от различни страни. Самият Харис, който се оказал в  светлината на прожекторите заяви, че не  заслужава това.

    „Доколко е потънал света, ако човек, който връща нещо, което не му принадлежи,  получава всичко това?“ – отбелязва Харис.

    http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2013/02/18/exp-point-darling-lost-engagement-ring.cnn?iref=allsearch

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *