ВМРО разкрива конфликт на интереси в ДКЕВР

    Разваляне на приватизационните договори с електроразпределителните дружества и проверка за конфликт на интереси поиска заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той обяви тези искания пред десетките граждани, които за пореден път се събраха пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в протест срещу високите сметки.

    По необясними причини днешното заседание на регулаторния орган започна с два часа по-рано, и така беше бе възпрепятстван опита на ВМРО да зададе въпрос, свързан с конфликт на интереси. Има основателни съмнения за пряка родствена връзка между члена на ДКЕВР и довчерашен и.д. председател на комисията Андон Роков и Живко Роков, адвокат на дружеството-монополист „Софийска вода“.

    По този повод ВМРО ще внесе сигнал до Министерски съвет, който назначава членовете на ДКЕВР, както и до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

    Отправяме и искане към двата държавни органа да извършат проверка, която да установи има ли родствена връзка в нарушение на закона между двете лица и декларирана ли е тя по съответния ред, както и има ли данни за извършени нарушения, информира юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера.

    Според ВМРО не е редно член на ДКЕВР, който участва в определянето на пределните цени на услугите на „Софийска вода” АД и адвокат, защитаващ интересите на дружеството, да имат пряка връзка.

    В сигнала на ВМРО пише още:

    „Тъй като ние не сме нито държавен, нито разследващ орган, публично обявяваме своите подозрения за наличие на конфликт на интереси и задаваме два въпроса към г-н Андон Роков:

    1. Имате ли действително родствена връзка с адвокат Живко Роков и ако „да”, каква е тя?
    2. Декларирали ли сте родствена връзка (ако съществува такава) пред Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси?“

     

    В края на днешната демонстрация Джамбазки обяви и официалната подкрепа на ВМРО към гражданския протест, който ще се проведе на 17 февруари (неделя) в 11.00 ч. пред сградата на Министерство на енергетиката, икономиката и туризма.

      http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *