БТВ, НоваТВ, ТВ7 и БНТ излъгъха. Между 8 000 и 10 000 пловдивчани протестираха пред EVN в Пловдив

    Гледахте ли днес националните телевизии? Гледахте ли БТВ, БНТ, НОВА ТВ или ТВ7 ?  Гледахте ли техните информационни емисии? И по четирите национали телевизии не спират да говорят как над 3000 пловдивчани са се събрали пред EVN. Истината е съвсем различна. Над 8000 граждани излязоха днес , за да кажат едно голямо „НЕ“ на рекета, да търсят правата си , отнети им от държавата. Защо тези национални медии си позволяват да скрият истината ? Помните ли 96-97 година? Помните ли как беше запален парламента? Как депутатите тичаха като мишки , подгонени от народния гняв?

    Часове преди националния протест срещу енергоразпределителните дружества в цялата страна, две коли на EVN бяха подпалени в Пловдив. И то точно пред централата на дружеството на ул. „Христо Г. Данов“.

    Малко по-късно там се събират между 8 000 и  10000 пловдивчани , за да искат справедливост. Протестиращите поискаха „Национализация на измамните сделки, всички виновни за хала на народа от годините на прехода в затвора, да върнат заграбеното и цялата власт да премине в ръцете на народа. Дори това да не се харесва на управляващата клика, НАТО, ЕС и който и да е друг от външния свят“. „Никъде в Европа не получават 290 лв. заплата и не  плащат за ток 350-400 лв. Всички чужди ЕРП-та са изгонени от другите страни, а нашите мафиотски правителства ги приютяват, за да ни яхат заедно“, скандираха пловдивчани.Стотици полицай пазеха протестиращите.

    Протестът от такъв срещу грабежа на ЕРП , започна да се превръща в такъв срещу цялата държавна система. Защо националните телевизии минимализират този върховен акт на демокрация? Защо се страхуват от българският народ?

    Нали са независими медии. Нали говорят истината. Защо лъжат?

     Истината е , че тези телевизии имат изключително доходоносни договори за реклама от EVN, CEZ и EON. Точно тези телевизии лъскат имиджа на ЕРП-тата ден след ден, явно и неявно. Точно тези телевизии скриват истината за народните протести от страх, да не се повторят събитията от 97 година.

    Те нямат интерес да покажат болките на гражданите , да работят в полза на гражданското общество, да бъдат независими !!! В замяна на цензурата , те печелят от тлъсти договори с EVN, CEZ и EON. За какво  им е да си вършат работата? Нали са с пълни джобове от грабежа на народа.

    http://www.plovdivchanin.com

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *