Кайро: Полицаите издевателстват над гол мъж до президентския дворец (видео)

    EGYPЕT Египет е разтърсен от вълна на гняв и протести, след като няколко телевизионни канали показаха издевателство на силите за сигурност над 48-годишен мъж, който участва в протестите до двореца на президента Мурси. Войниците  събличат човека гол и го пребиват жестоко.

    По-късно нацията бе разярена от това, че съпругата му в ефир е била принудена да лъже за съпруга си. Жертвата също така заяви, че служителите от  сигурността са го „спасили“ от демонстрантите.

    Тази версия бързо бе отречена от най-близките му роднини. Полицията обвинява мъжа  (който е дошъл до двореца, придружен от съпругата си и двете си деца), че е хвърлял коктейли Молотов. Действията на полицията още повече вбесиха  опозицията. Египетски министър на вътрешните работи Мохамед Ибрахим е бил принуден да подаде оставка.

    Междувременно, в няколко града в зоната около Суецкия канал за първи път в историята на Египет се чуха сепаратистки изказвания. Протестиращите в Порт Саид горят знамена на Египет искат „излизането на  града от Египет“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *