Учени откриха в метеорит следи от извънземен живот

    meteoritУченият Чандра Викрамасингх  , изследвал  намерения в Шри Ланка метеорит твърди, че е  намерил доказателства за съществуването на извънземен живот.

    В списание, посветено на космологията, се появи подробна статия под заглавие „Фосилизирани диатомни водорасли в нов въглероден метеорит“, чийто автор е астробиологът Чандра Викрамасингх.

    В статията се съобщава, че екип от учени са изследвали останките на метеорит, който е паднал  на 29 декември 2012 г. край село Полонарува (Шри Ланка), с електронен микроскоп и са намерили убедителни доказателства, че съществува живот във Вселената.
    meteorit1

    Викрамасингх, който е директор на Бъкингамския център за астробиология, казва, че е намерил в метеорита „микроструктури и морфологии,  характерни zа широк клас наземни  диатомни водорасли“.

    Въз основа на тези данни, Чандра и колегите му са заключили, че „наличието на структури от този вид във всеки извънземен материал може да се тълкува като ясно доказателство за биологията“ – с други думи  доказателства, че има живот извън планетата Земя.

    Следва да се отбележи, че Викрамасингх е  защитник на панспермията – хипотезата, че целият живот на нашата планета се е появил благодарение на  „зародиши на живота“, дошли от космоса.

    „Ние точно идентифицирахме диатомни водорасли,  намерени на фрагмент от метеорита. По този начин, нашите резултати подкрепят хипотезата за панспермията,“ – казва директорът на Бъкингамския център за астробиология.

    Въпреки това, статията му предизвика не само положителни отзиви – астрономът Фил Плайт разкритикува думите на видния астробиолог.

    “ Викрамасингх уверява всички, че живите клетки идват от космоса, но доказателствата  му са  съмнителни. Геолозите, които първи са огледали метеорита съобщиха,  че може би това е един обикновен камък, в който е попаднала мълния. Лично, аз се съмнявам, че парчето скала е паднало  от небето „- казва Плайт за читателите на Slate.
    meteorit2

    Заслужава да се отбележи, че по-рано Викрамасингх беше казал, че патогените, които водят до епидемии в света, също се идват от междупланетното пространство.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *