Най-малката заплата във Франция получават детегледачките

    Базирайки се на размера на почасовото заплащане на различните специалисти във Франция, експерти са съставили рейтинг на най- нископлатените професии.

    Установено било, че най-малко получават тези, които се грижат за деца. Най-зле платени са  детегледачките. Нещо повече, размерът на почасовата им заплата е намалял за година още повече –  от 7,54 евро до 7,09 евро на час. Плащането също така зависи от региона. В Прованс почасовото  заплащане за тях е под средното за страната и е 6,26 евро.

    Във Франция не се цени и труда на хората, които се грижат за животните. Техните заработки не надвишават 8,27 евро на час. Популярната сред студентите и младите хора  сезонна работа,  им носи 8 евро и заема 4 място в рейтинга.

    Заплатите на работещите в кухнята в ресторанти и кафенета са много изгодни за работодателя, но не и за служителя (9.42 евро на час). Толкова получават и камериерките в хотелите. 50 цента повече взимат френските сервитьорки. Заплатата им на час достига до 9,92 евро. Цент повече за час получават  куриерите (9,93 евро).

    Сред десетте най-ниско платените професии във Франция са общите работници (разфасовчик, товарач  и т.н.). Ръчният труд се оценява на 10,25 евро на час, отбелязва Challenges.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *