Парижанин 15 години живее в 1,5 метрова стая за 330 евро на месец

    Парижанин 15 години живеe в  стая с площ от 1,56 m2  за скандалната цена от 330 евро на месец.  От 1995 г. 50-годишният Доминик живее в Париж в   миниатюрна стая. В началото  плащал  наем от 1650 франка (около 250 евро). По -късно таксата се увеличила до 330 евро, което е 211 евро на квадратен метър жилищна площ. Доминик имал  в стаята си матрак, мивка и газов котлон.

    Този  скандален наем става причина за съдебен  процес. Доминик отказва да коментира. Самуел Mушар от фонда  „Абат Пиер“, който разследва ситуацията, стига до заключението, че наемателят не е имал избор.

    „Или тази малка стая, или на улицата. Поради жилищната криза, хората нямат избор, наемодателите се възползват от това и предлагат  стаи, практически невъзможни за обитаване „- обясни той.

    Мушар казва, че този случай не е уникален. „Всяка година ние разглеждаме около 50 случая, където помещенията са с площ по-малко от 9 квадратни метра, като пример – семейна  двойка с дете  живеят на  7 квадратни метра.

    Представителите на кметството в Париж, отговорни по жилищните въпроси, нарекоха наема на  Доминик скандален. Сега собственичката на помещенията е задължена да даде Доминик друга  стая. Ако ръководителите на фонда решат да търсят сметка на собственичката, може да влезе в затвора  и да и бъде наложе глоба, пише Le Parisien.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *