Белият дом отказа да изгражда „Звездата на смъртта“

    starАдминистрацията на американския президент официално отказа да строи космическата станция „Звездата на смъртта“ (Death Star), съобщи NBCNews.

    Петиция с искане да се строи „Звездата на смъртта“ беше публикувана през декември 2012 г. като част от законодателните инициативи на избирателите  „We the People“. Петицията бе подписана от над  25 000 души след което по правилата на „We the People“, президентската администрация е задължена да я разгледа и да даде отговор.

    Отговор на петицията за изграждането на „Звездата на смъртта“ даде ръководителят на департамента за науката и космос в Белия дом Пол Шоукрос.

    Той назовава най-малко три причини, поради които този проект няма да се реализира: 1. „Строителството на „Звездата на смъртта“ ще струва 850 квадрилиона долара, а ние се стремим да намалим бюджетния дефицит, не да го увеличаваме“

    2. „Президентската администрация не подкрепя идеята да се унищожават планети“

    3. „Защо да се харчат парите на данъкоплатците за „Звездата на смъртта“, която има един основен недостатък – тя може да бъде унищожена от един човек?“.

    Шоукрос накратко посочва основните области, в които се развива американската програма за изследване на космоса, споменавайки Международната космическа станция и марсоходите, оборудвани с лазерна пушка. В заключение той желае на автора на петицията да намери  реализация в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, като обеща, че в този случай „с него ще бъде Силата“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *