Цветанов коментира, че семейният му приятел Тодор Бояджиев няма нищо общо със собствеността и сделката с терена върху дюните в Несебър

    Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че семейният му приятел Тодор Бояджиев няма нищо общо със собствеността и сделката с терена върху дюните в Несебър. Цветанов контраатакува, като препрати въпросите към червения лидер Сергей Станишев – поводът Станишев-брат бил основен консултант-архитект на няколко комплекса, построени върху защитени територии. Извиняваме се за качеството на част от кадрите в следващия репортаж – то е заради температурната инверсия.

    Няма нито един документ, който да сочи, че Тодор Бояджиев има собственост върху терена или пък е инвеститор на строежа върху несебърските дюни, категоричен е вътрешният министър.

    Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи:
    – Нямам никакви притеснения за това, че името на Тодор Бояджиев по някакъв начин се свързва с тази сделка на дюните, защото Цветан Цветанов никога и по никакъв повод, нито е давал някакви индулгенции на някого, нито пък ще давам някакви индулгенции в бъдеще.

    Тодор Бояджиев е само съдружник с част от инвеститорите, но в друго дружество. Цветан Цветанов потвърди, че с Бояджиев ги свързва долгогодишно семейно приятелство.

    Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи:
    – Да, семейството ми е кумувало на неговата дъщеря. Аз съм кум на много семейства и също така съм кръстник на много деца. Това, че някой познавам или съм кум на дъщеря му, по никакъв начин не го облагодетелства, а мога да ви кажа, че при всичките тези години съм му създал повече проблеми от това, че съм станал кум на дъщеря му.
    Ако човек спазва законите, какъв е проблемът?! – Ако човек наруши законите, тежестта на държавата трябва да бъде стоварена с пълна сила върху всяко едно лице.

    Според Цветанов спазването на този принцип е причина строежът върху дюните да се спре още в края на миналата година. Вицепремиерът подчерта, че позицията на правителството е била принципна. По думите му по тази причина ГЕРБ ще подкрепи искането на БСП парламентарна анкетна комисия да провери т.н. заменки.

    Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи:
    – За да се види през последните години кой – какви заменки е правил, кой с кого е свързан и аз смятам, че тук ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за барт си, който е бил сериозен консултант в изграждането на подобни курорти и терени, които са били от защитената зона.

    Цветанов контраатакува и като припомни, че предшественикът му Михаил Миков не е направил нищо, за да се разкрият отвличанията, а е сключвал договори, с които МВР е купувало ненужни цветни принтери по 3000 лева. Според вътрешния министър това е правено с цел облагоделстване на определени хора и фирми.

    http://bnt.bg/bg/news/view/92451/cvetanov_za_sdelkite_v_zashtiteni_teritorii

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *