Цигани нападнаха семейство в магазин в Ботевград

    Служители на РУП-Ботевград задържаха днес следобед шестима души, нападнали 47-годишен мъж, съпругата му и сина им, съобщават от пресцентъра на МВР.

    Около 13.30 в полицията е получен сигнал за сбиване в магазин Кауфланд в Ботевград. Когато пристигнал изпратеният на мястото на инцидента автопатрул, в магазина били само потърпевшите – семейство от града.

    След преглед на записите от охранителните камери в магазина станало ясно, че по време на пазаруване 47-годишният мъж и клиентка на магазина си разменили реплики при разминаване. След инцидента семейството е наобиколено от придружители на клиентката. До саморазправа не се стигнало, тъй като се намесила охраната и граждани.
    Минути по-късно обаче в магазина влезли четирима млади мъже и една жена от ромски произход, които нападнали семейството.

    След като петимата били установени, полицаите издирили и задържали побойниците.

    В ареста на РУП-Ботевград са шестима души – Е.Е./29 г./, осъждан за кражба, А.Е./26 г./, регистриран за побой, Р.Д./20 г./, Г.М./34 г./,многократно осъждан за кражби и грабеж и В. А./33 г./, осъждана за кражби. Задържана е и 44-годишната К. Б., която предизвикала свадата. Е.Е и А. Е. са нейни синове, а Р.Д. – племенник.

    Образувано е досъдебно производство в РУП-Ботевград, работата по случая продължава.

    http://news.ibox.bg/news/id_1369203183

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *