Двама арестувани за убийство и грабеж на възрастна жена

    В столицата са задържани извършителите на тежко криминално престъпление. 85-годишна жена е била пребита до смърт и ограбена в дома си. Двамата арестувани остават в ареста за 72 часа. Това каза на пресконференция Николай Станчев – началник-сектор „Разследване на криминални престъпления“ в СДВР.

    На извършителите е повдигнато обвинение за убийство и предстои да бъде внесено в Софийски градски съд искане за задържане под стража, съобщи БНТ.

    На 29 ноември около 7.55 сутринта на телефон 112 е получен сигнал от внучката на жертвата, че входната врата на жилището е отворена и в една от стаите е намерила баба си мъртва със следи от насилие. При извършения оглед е установено, че жилището и входната врата не са били разбивани, а аутопсията на жертвата показала, че е починала вследствие на множеството травми.

    В следствие на проведените оперативно-издирвателни действия са установени и двамата извършители на престъплението – 20-годишният Марио и 17-годишният Даниел, каза заместник-директорът на СДВР Христо Терзийски.

    Задържаните са криминално проявени, като Марио е излязъл от затвора на 26 ноември. Убийството е извършено след предварителен заговор като целта е била грабеж на златните накити. При обиските в домовете на уличените са открити част от вещите на жертвата.

    Установено е, че са откраднати два златни пръстена, мобилен телефон, часовник и верижка, като двамата извършители са заложили златните пръстени, за което са взели 240 лева.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *