Принц Хари ликвидира един от командирите на талибаните

    В хода на специална операция в Афганистан, принц Хари e ликвидирал  един от командирите на ислямисткото движение „Талибан“, съобщи  в неделя, 23 декември, The Sun, позовавайки се на свои източници.

    Принцът e пилотирал  щурмови хеликоптер Apache  и е поразил целта с ракета Hellfire. Според вестника, това се е случило в провинция Хелманд в края на октомври.

    Източникът на The Sun е заявил, че принцът е много популярен сред колегите си и те са му дали прозвището „Big H“. „Той е обикновен войник. Всички момчета в Афганистан го уважават и обичат. Той няма нищо против едно питие и се смее като всички останали.“ – е разказал източникът за изданието.

    Това е втората командировка на принц Хари в Афганистан. През 2007-2008 г. той е бил в продължение на 77 дни на предната линия. Принцът  се прибра у дома си предсрочно, защото  мястото му на пребиваване стана известно на пресата. През 2009 г. Хари започна обучението си по управление  на хеликоптер и след десет месеца    издържа изпита.

    През септември 2012 г.  принцът замина за Афганистан отново, този път като втори пилот-стрелец на хеликоптер Apache. Неговата мисия трябва да продължи четири месеца.

    Принц Хари е първият от 1982 г. представител на британското кралско семейство, който участва в бойни операции. Преди него във военните действия участва херцогът на Йорк, принц Андрю, който  служи в Кралския военноморски флот.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *