Лукашенко иска от Москва евтин заем от 2 милиарда долара

    Беларуският президент Александър Лукашенко иска от Русия заем от 2 млрд. долара за модернизиране на предприятия. „Имаме нужда от 2 млрд. долара „евтини пари „- това е търговски заем за модернизиране на предприятия“ – заяви Лукашенко днес, говорейки пред студенти в  Беларуския университет по информатика и радио електроника.

    Според президента, на 18-19 декември в Москва беларуските власти са имали „трудни преговори в руското правителство и с руския президент по много въпроси, включително финансови.“

    „Казах, че ако ние сме братя,  трябва да си помагаме“ – каза президентът. Според него, в Москва са отговорили: „Дайте конкретен списък.“ „Това е, ние даваме пари за вашите предприятия за да се модернизират и създаваме съвместни предприятия,“ – заяви Лукашенко, който, по собствените му думи, се е съгласи с този подход, но отбеляза, че „за несъвместни предприятия също трябва 1 млрд.“. „Аз не  получих отрицателен  отговор. Вместо това, казват те, ние ще разгледаме, и  в тази част ще помогнем.“ – каза Лукашенко.

    Той също така заяви, че Китай е предоставил на Беларус „необвързващ кредит“ за  повече от 1 милиард долара. „И това са евтини пари, за да можем да осъществяваме проекти на територията на страната“ – каза Александър Лукашенко.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *