Ким Чен Ун бил определен по грешка за човек на годината

    Американското списание Time призна лидера на КНДР Ким Чен Ун за човек на годината. Най-малкото, тази информация се тиражира от всички държавни медии в Северна Корея. След тях, новината бе подхваната и от някои западни издания. Проблемът е, че авторите на Time все пак са  дали тази титла на президента на САЩ Барак Обама, съобщи NY Daily News.

    Как може да се случи такова недоразумение? Може би за човек на годината за първи път в историята на изданието са признати двама влиятелни наши  съвременници? Но не, дори пред лицето на Апокалипсиса, списание Time не отстъпва от своите традиции.

    Работата е там, че според предварителните резултати от гласуването в тази категория, всъщност е  бил лидер севернокорееца. В началния етап на преброяването на гласовете, той е изпреварил  съперниците си с няколко милиона гласа. Но скоро станало ясно, че лидерството на  Ким Чен Ун в престижната номинация е работата на екип от хакери. След това гласуването е отменено, а процесът рестартиран. Очевидно е, че севернокорейските  медии са забравили да кажат на гражданите си тази информация.

    Само че след  лудорията с Ким Чен Ун,  хакерите не  спрели. Те поставили имената на първите 14 класирани  лидери така,  че първите букви на имената им образували фразата KJU Gas Chambers («газовите камери Ким Чен Ун“).

    Като цяло, севернокорейските медии са склонни да доукрасяват новини, свързани с лидерите на държавата. Така точно преди смъртта на предишния лидер на нацията Ким Чен Ир е съобщено, че той е роден от Светия Дух, успял е да напише 1 500 книги, и по време на първата си в живота игра на голф поразил наведнъж 11 дупки.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *